Over mij

Om je een indruk te geven van wie ik ben en hoe Dog’s inn and out is ontstaan vertel ik je kort iets over mezelf.

Mijn naam is Inge Steenman. Ik woon samen met mijn partner Peter in Amstelveen. We hebben een zoon, 2 (bonus)dochters, 2 schoonzonen en 2 kleindochters.

Ruim 23 jaar heb ik een aantal dagen in de week een geweldige merrie verzorgd, die toen ze overleed begin 2017 de hoge leeftijd van bijna 38 jaar heeft bereikt.

Tot de geboorte van onze zoon eind 2002 heb ik gewerkt als directiesecretaresse. Daarna heb ik tot begin 2015 in de thuiszorg gewerkt. Nu ben ik wat ze noemen een zelfstandig ondernemer. Naast Dog’s inn and out heb ik ook een praktijk voor healing en massage, In and out healing en massage.

Een paar keer achter elkaar vroegen vrienden mij of ik tijdens de vakantie op hun hond wilde passen. Natuurlijk wilde ik dat en ik beleefde hier zoveel plezier aan dat ik voor mezelf wist dat ik hier meer mee wilde doen. Niet lang daarna begon ik de vakantie-opvang.

Ik had al snel door dat ik heel graag op dagelijkse basis met honden wilde werken en ik besloot de vakantie-opvang te combineren met een uitlaatservice. Voor het opstarten van de hondenuitlaatservice heb ik mij laten voorlichten door HUS Nederland. Dit was een belangenvereniging voor zowel HUS eigenaren als hondenbezitters, waar ik mij bij wilde aansluiten. Helaas bestaan zij niet meer. Ik voldoe echter wel aan de eisen die zij stelden om lid van de vereniging te mogen worden.

Bij de Martin Gaus Academie heb ik de 2 opleidingen voor de Uitlaatservice gedaan. Het omgaan met honden geeft mij alles wat ik ervan gehoopt had en nog heel veel meer. Het heeft mijn leven meer compleet gemaakt.

Als ik met de honden loop kan ik intens genieten door alleen maar naar ze te kijken. Ik begrijp hun communicatie en kan daardoor het gedrag van de honden ook goed bijsturen. Hierdoor kan ik de rust in de groep bewaren en dit maakt dat de honden mij vertrouwen en op me letten. Hier wordt ik ontzettend blij en gelukkig van, ik vind het geweldig en niet in de laatste plaats vanwege het feit dat ik zoveel tijd in de natuur doorbreng!

Elke dag verheug ik mij weer op de wandelingen met de honden. Het werken met honden kost mij geen energie, maar geeft mij energie, elke keer weer!

Wil je nog meer van me weten, kijk dan even op mijn website www.inandouthealingenmassage.nl.