Opvang is alleen voor meerdere dagen achter elkaar, dus geen dagopvang!

Voor de opvang hanteer ik een maximum aantal van 3 (in uitzonderlijke gevallen 4) honden tegelijk. Twee belangrijke voorwaarden zijn dat je hond een paar uur alleen kan zijn en los moet kunnen lopen zonder achter bijvoorbeeld hardlopers of fietsers aan te gaan.

Nadat je contact met mij opgenomen hebt maak ik een afspraak bij jou thuis, voor een vrijblijvende intake c.q. kennismaking met je hond en zijn omgeving. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Hierna spreken we een korte proefperiode af. In de meeste gevallen zal dat 24 uur zijn. Hier zijn kosten aan verbonden. Voor het proefverblijf haal ik je hond thuis op. Voor de meeste honden is dit makkelijker dan achter gelaten te worden in een onbekende omgeving. 

De volgende dag kun je jouw hond bij mij ophalen, zodat je kunt zien waar hij verblijft. Pas na de proefperiode besluit ik of ik je hond voor de opvang aanneem. Zo ja, dan wordt een cliëntcontract voor de betreffende periode opgesteld en ondertekend.

Voor de periode van de opvang breng je jouw hond wel zelf. Indien gewenst kan ik je hond ophalen en/of brengen. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden. Deze zijn afhankelijk van de afstand. Jouw hond verblijft tijdens de opvang bij mij in huis, niet buiten of in een schuur in een hok. Soms gaan de honden met ons mee als we met de caravan weg gaan. Elke dag wordt je hond 3 á 4 keer uitgelaten, waarvan 1 keer gemiddeld een uur in het bos. 

Aangezien ik ook regelmatig op plekken loop waar honden niet overal los mogen lopen, moet een hond die bij mij in de opvang komt gewend zijn aangelijnd te lopen en een goedzittend tuig hebben, bij voorkeur een Y-tuig. In de nek van een hond zitten zenuwen, nekwervels, lymfeklieren, aders, luchtpijp, slokdarm enz. en aangelijnd aan een halsband kan daar schade aan ontstaan. 

Ik heb zelf geen hondenvoer in huis, want ik ben van mening dat het niet goed is voor de spijsvertering om voor korte periode van voer te wisselen.  Voor de periode dat je hond in de opvang verblijft zal dus voldoende eigen voer moeten worden meegegeven. Indien nodig zal ik voer kopen. De kosten hiervoor zal ik in rekening brengen.

In de “koffer van de hond” zit het voer, eventueel een paspoort en/of boekje van de dierenarts, de mand en/of kleed c.q. kussen, de bench als de hond daar aan gewend is, zijn tuig en eventuele medicijnen of supplement.

Opties voor een opvang dienen binnen 3 weken bevestigd te worden. Indien dit niet gebeurd, komen ze automatisch te vervallen. 

Mocht onverhoopt een geplande opvang niet door kunnen gaan, dan kan deze 3 weken van te voren kosteloos geannuleerd worden. 

De annuleringsvoorwaarden zijn opgenomen in de algemene voorwaarden, welke samen met de privacy verklaring, te vinden zijn in het menu van de site onder het kopje “Contact”.