Opvang is alleen voor meerdere dagen achter elkaar, dus geen dagopvang!

Voor de opvang hanteer ik een maximum aantal van 3 (in uitzonderlijke gevallen 4) honden tegelijk. Een belangrijke voorwaarde is dat een hond een paar uurtjes alleen kan zijn.

Nadat je contact met mij opgenomen hebt maak ik een afspraak bij jou thuis, voor een vrijblijvende intake c.q. kennismaking met je hond en zijn omgeving. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Hierna spreken we een korte proefperiode af. In de meeste gevallen zal dat 24 uur zijn. Hier zijn kosten aan verbonden. Voor het proefverblijf haal ik je hond thuis op. Voor de meeste honden is dit makkelijker dan achter gelaten te worden in een onbekende omgeving. De volgende dag kunt je jouw hond bij mij ophalen, zodat je kunt zien waar hij verblijft.

Na de proefperiode besluit ik of ik je hond voor de opvang aanneem. Zo ja, dan wordt een cliëntcontract voor de betreffende periode opgesteld en ondertekend.

Voor de periode van de opvang breng je jouw hond wel zelf. Indien gewenst kan ik je hond ophalen en/of brengen. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden. Deze zijn afhankelijk van de afstand. Jouw hond verblijft tijdens de opvang bij mij in huis, niet buiten of in een schuur in een hok. Soms gaan de honden met ons mee als we met de caravan weg gaan. Elke dag wordt je hond 3 á 4 keer uitgelaten, waarvan minimaal 1 keer gemiddeld een uur in het bos. Uiteraard hou ik hierbij rekening met de leeftijd en conditie van de hond. 

Ik heb zelf geen hondenvoer in huis, want ik ben van mening dat het niet goed is voor de spijsvertering om voor korte periode van voer te wisselen.  Voor de periode dat je hond in de opvang verblijft zal dus voldoende eigen voer moeten worden meegegeven. Indien nodig zal ik voer kopen. De kosten hiervoor zal ik in rekening brengen.

In de “koffer van de hond” zit het voer, eventueel een paspoort en/of boekje van de dierenarts, de mand en/of kleed c.q. kussen, als de hond dat heeft zijn tuig, eventuele medicijnen. Is een hond een bench gewend, dan hoeft deze niet meegenomen te worden. Ik heb verschillende maten benches.

Opties voor een opvang dienen binnen 3 weken bevestigd te worden. Indien dit niet gebeurd, komen ze automatisch te vervallen. 

Mocht onverhoopt een geplande opvang niet door kunnen gaan, dan dient deze 3 weken van te voren geannuleerd te worden, anders ben ik helaas genoodzaakt kosten in rekening te brengen.

De annuleringsvoorwaarden zijn opgenomen in de algemene voorwaarden, welke je van mij ontvangt tijdens de intake, samen met de privacy verklaring. Beide zijn ook te vinden onderaan de pagina’s van de site.